Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάθος αποτέλεσμα PCR μπορεί να πήραν 43.000 Βρετανοί!

Οι αρμόδιες αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία εργαστηρίου, μετά από αναφορές ανθρώπων που έβγαιναν αρνητικοί, ενώ τα rapid tests τους έβγαζαν θετικούς.

Λάθος αποτέλεσμα PCR μπορεί να πήραν 43.000 Βρετανοί!

Περίπου 43.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είχαν λανθασμένα ενημερωθεί ότι το τεστ κορωνοϊού τους ήταν αρνητικό, λόγω σφαλμάτων σε εργαστήριο, όπως ανέφερε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι ανέστειλαν τις δοκιμές στο εργαστήριο της Immensa Health Clinic Ltd. στο Wolverhampton της κεντρικής Αγγλίας, μετά από έρευνα σχετικά με αναφορές ανθρώπων που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR, αφότου προηγουμένως βρέθηκαν θετικοί σε rapid test, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η βρετανική υπηρεσία υγείας (NHS).

Η NHS εκτιμά ότι περίπου 43.000 άτομα θα μπορούσαν να έχουν λάβει λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα PCR μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου, κυρίως στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η υπηρεσία το χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό που αποδίδεται σε ένα εργαστήριο», ενώ ενημέρωσε ότι όλα τα δείγματα ανακατευθύνονται σε άλλα εργαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v