Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεβίωσε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

Εχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ. Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Απεβίωσε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

Ο Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τζορτζ Μπους, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, μεταδίδει το CNN. Ήταν 84 ετών.

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρχηγός του Mικτού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων απεβίωσε σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από την Covid 19», ανακοίνωσε η οικογένεια στο Facebook. «Χάσαμε έναν αξιόλογο και στοργικό σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό», σημείωσαν, επισημαίνοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος

O κ. Πάουελ έχει δεχθεί κριτική για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου. Αν και αρχικά είχε αντιταχθεί στην ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, τελικά συμφώνησε με τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης Μπους στην ανάγκη απομάκρυνσης του Ιρακινού ηγέτη, θέτοντας ως όρο τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας στην επιχείρηση στο Ιράκ.

Ο Τζορτζ Μπους αποτίει φόρο τιμής

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Κόλιν Πάουελ που πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του, υπογραμμίζοντας ότι ήταν "ένας σπουδαίος υπηρέτης του κράτους", "πολύ σεβαστός".

"Πολλοί πρόεδροι βασίστηκαν στην κρίση και την εμπειρία του στρατηγού Πάουελ", σημείωσε ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση. "Ήταν ιδιαίτερα σεβαστός στη χώρα και στο εξωτερικό", πρόσθεσε.

Συλλυπητήρια από το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. Ως ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και παρασημοφορημένος Στρατηγός, συνέβαλε σημαντικά στη χάραξη νέων δρόμων για την εξωτερική πολιτική και την κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει στην ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v