Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon θα προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους

Αντιμέτωπη με έντονο ανταγωνισμό, η εταιρεία προσφέρει μπόνους πρόσληψης έως και 3.000 δολάρια, ανάλογα με την τοποθεσία. Πώς πληρώνεται η ώρα, οι υπερωρίες και τα Σαββατοκύριακα.

Η Amazon θα προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους

Να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους σχεδιάζει η Amazon.com, περίπου 50% περισσότερο από πέρυσι, καθώς η εταιρεία αναζητά στήριξη του εργατικού δυναμικού για να τη βοηθήσει να καλύψει τη ζήτηση για τη σεζόν των γιορτών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στον κόσμο επεκτείνει τη λειτουργία των logistics από τότε που η πανδημία υπερφόρτωσε τις διαδικτυακές αποστολές πέρυσι, ανοίγοντας αποθήκες ή μικρότερους χώρους σε αστικά κέντρα, με ρυθμό περίπου μία την ημέρα. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ήδη ανοίξει 250 εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και ότι θα ανοίξει ακόμη 100 αυτό τον μήνα.

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αρχική μέση αμοιβή των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ είναι 18 δολάρια την ώρα και επιπλέον 3 δολάρια την ώρα για τους εργαζόμενους που είναι πρόθυμοι να εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ή Σαββατοκύριακα. Αντιμετωπίζοντας έντονο ανταγωνισμό, η εταιρεία προσφέρει επίσης μπόνους πρόσληψης έως και 3.000 δολάρια, ανάλογα με την τοποθεσία.

Η Amazon, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα μετά τη Walmart, απασχολούσε 1,3 εκατ. άτομα στα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v