Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου θα γίνει ο Elon Musk

Η συναρπαστική πορεία της Tesla οδηγεί την περιουσία του στα ύψη -μόνο τη Δευτέρα, αυξήθηκε 6,6 δισ. δολάρια. Δεν θα είναι όμως αυτή που θα τον «ανεβάσει πίστα», σύμφωνα με αναλυτή της Morgan Stanley.

Πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου θα γίνει ο Elon Musk

O Elon Musk έχει ήδη γίνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, με την επικράτηση της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla. Ωστόσο, θα είναι η SρaceX και όχι η Tesla που θα τον κάνει τρισεκατομμυριούχο, σύμφωνα με αναλυτή της Morgan Stanley.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία εξερεύνησης του Διαστήματαος «ασκεί προκλήσεις σε κάθε προηγούμενη ιδέα για το τι ήταν δυνατό, όσον αφορά τους πυραύλους και τις υποδομές υποστήριξης», σημείωσε ο Adam Jonas της Morgan Stanley, σε σημείωμά του με τίτλο: «SρaceX Escape Velocity... Who can catch them?».

Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η SρaceX αποτελεί σήμερα λιγότερο από το 17% της περιουσίας του Elon Musk. Kι αυτό αφότου η εταιρεία αποτιμήθηκε σε 100 δισ. δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Jonas, ο οποίος αποτιμά τη SρaceX σε 200 δισ. δολάρια, έγραψε ότι θεωρεί πως είναι πολλές εταιρείες σε μία, περιλαμβάνοντας διαστημικές υποδομές, παρατήρηση της Γης, εξερεύνηση σε βάθος του Διαστήματος και άλλες δραστηριότητες.

Και στο παρελθόν ο Elon Musk είχε προβλεφθεί ότι θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου, αλλά σε μεγάλο βαθμό λόγω της προβλεπόμενης απόδοσης των μετοχών της Tesla. Η συναρπαστική πορεία της Tesla, που ξεκίνησε πέρυσι, οδήγησε την περιουσία του Musk στα ύψη -μόνο τη Δευτέρα, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 6,6 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v