Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ακριβότερα από τα… καινούργια

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 17% των αυτοκινήτων παλαιότητας κάτω του ενός έτους είναι πλέον πιο ακριβά από τα αντίστοιχα ολοκαίνουργια μοντέλα.

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ακριβότερα από τα… καινούργια

Aν είστε κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου, το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για να αγοράσετε ένα μοντέλο αυτοκινήτου μεταχειρισμένο παρά καινούργιο.

Οι έμποροι αυτοκινήτων δυσκολεύονται τόσο πολύ να βρουν αυτοκίνητα που το 17% των αυτοκινήτων παλαιότητας κάτω του ενός έτους είναι πλέον πιο ακριβά από τα αντίστοιχα ολοκαίνουργια μοντέλα, σύμφωνα με την Auto Trader.

Το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 4% στην αρχή του έτους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, την περασμένη εβδομάδα το κόστος για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν περίπου 25% μεγαλύτερο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς η ζήτηση είναι εξαιρετικά ισχυρή και η διαθεσιμότητα περιορισμένη.

«Δεν αναμένουμε να δούμε την αύξηση των τιμών να επιβραδύνεται σύντομα» δήλωσε στο Bloomberg ο Ρίτσαρντ Γουόκερ της Auto Trader.

Δημοφιλή μοντέλα όπως το Focus και το Kuga της Ford είναι μεταξύ αυτών στα οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v