Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κέρδη της Tesla ξεπέρασαν τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο

Η εταιρεία παρέδωσε 241.300 αυτοκίνητα παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας ρεκόρ. Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία δεν παραβρέθηκε στη δημοσίευση αποτελεσμάτων ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα κέρδη της Tesla ξεπέρασαν τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο

Εσοδα που ήταν πιο χαμηλά από τις προβλέψεις ανακοίνωσε η Tesla για το τρίτο τρίμηνο - ξεπέρασε ωστόσο τις προβλέψεις όσον αφορά τα κέρδη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα αποτελέσματα σηματοδοτούν το ένατο διαδοχικό τρίμηνο κερδών για την αμερικανική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία, παρά τα εμπόδια που υπήρξαν από τις ελλείψεις τσιπ και τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 57%, στα 13,8 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για $13,9 δισ. Τα κέρδη ήταν $1,86 ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για $1,67.

Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία δεν παραβρέθηκε στη δημοσίευση αποτελεσμάτων ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που έδωσε τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία δεν θα τα παρουσιάζει στο εξής αποκλειστικά ο ίδιος. Αντ' αυτού, ο Zachary Kirkhorn, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής ηγήθηκε της ενημέρωσης.

Η εταιρεία παρέδωσε 241.300 αυτοκίνητα παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v