Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pfizer-BioNTech: Αποκαθιστά πλήρως την ανοσία η 3η δόση εμβολίου

«Πιστεύουμε ότι οι ενισχυτικές δόσεις έχουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», δηλώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά. Αποτελεσματικότητα 95,6% δείχνει έρευνα.

Pfizer-BioNTech: Αποκαθιστά πλήρως την ανοσία η 3η δόση εμβολίου

Pfizer Inc. και BioNTech δηλώνουν ότι η τρίτη δόση εμβολίου αποκαθιστά πλήρη προστασία, επικαλούμενες αποτελέσματα μελέτης που αναμένεται να παίξει ρόλο στο να επικρατήσει η τάση για ενισχυτικές δόσεις.

Η έρευνα μιλά για αποτελεσματικότητα 95,6% ενάντια στη συμπτωματική νόσηση και έγινε σε 10.000 άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. «Πιστεύουμε ότι οι ενισχυτικές δόσεις έχουν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας», δηλώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά. Οι δύο εταιρείες είπαν ότι έστειλαν τα αποτελέσματα στις υγειονομικές αρχές ΗΠΑ και Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι ενώ χώρες όπως το Ισραήλ έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμούς στο σύνολο του πληθυσμού, άλλες έχουν επιλέξει να κάνουν ενισχυτικές δόσεις μόνο σε ηλικιωμένους ή ανοσοκατεσταλμένους.

Οι μισοί συμμετέχοντες στην έρευνα έλαβαν πραγματική ενισχυτική δόση και σε αυτούς καταγράφηκαν πέντε κρούσματα μετά από περίοδο 2,5 μηνών. Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν 190 κρούσματα μεταξύ όσων έλαβαν ένα placebo.

Όσοι μετείχαν, έλαβαν τρίτη δόση κατά μέσο όρο 11 μήνες μετά τη δεύτερη. Η μέση ηλικία ήταν τα 53 χρόνια και ελαφρά κάτω του 25%, άνω των 65 ετών. Η αποτελεσματικότητα καταγράφηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v