Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελεσματικότητα 90,7% για το Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Εξωτερικοί σύμβουλοι της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να ψηφίσουν αν θα προτείνουν να εγκριθεί γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Αποτελεσματικότητα 90,7% για το Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Αποτελεσματικότητα 90,7% έναντι του κορωνοϊού έδειξε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, όπως ενημέρωσαν οι εταιρείες.

Σύμφωνα με το Reuters, δεκαέξι παιδιά που είχαν λάβει εικονικό φάρμακο (placebo) κόλλησαν κορωνοϊό, σε σύγκριση με τρία εμβολιασμένα, αναφέρει η Pfizer σε έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA).

Επειδή περισσότερα από τα διπλάσια παιδιά στη δοκιμή των 2.268 συμμετεχόντων έκαναν το εμβόλιο και όχι το placebo, αυτό ισοδυναμεί με αποτελεσματικότητα καλύτερη του 90%. 

Εξωτερικοί σύμβουλοι της FDA θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να ψηφίσουν αν θα προτείνουν στον οργανισμό να εγκρίνει το εμβόλιο γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου ότι το εμβόλιό τους είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v