Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μολδαβία

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να κρατήσει ως τις 20 Νοεμβρίου και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να αγοράσει φυσικό αέριο από άλλες πηγές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μολδαβία

Tο κοινοβούλιο της Μολδαβίας ενέκρινε την Παρασκευή την πρόταση της κυβέρνησης για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω των ελλείψεων στο φυσικό αέριο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να κρατήσει ως τις 20 Νοεμβρίου και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να αγοράσει φυσικό αέριο από άλλες πηγές με επιπρόσθετους πόρους .

Το συμβόλαιο της Μολδαβίας με τη Gazprom έληξε στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση ζήτησε παράταση της σύμβασης, αλλά η Gazprom ζήτησε υψηλότερη τιμή, στα 790 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Η πίεση στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο για τη λειτουργία των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου» σημείωσε η κα. Γκαβρίλιτα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια τόνισε ότι η Moldova Gas, το 51% της οποίας ανήκει στη Gazprom, δεν είχε προμηθεύσει τις απαιτούμενες ποσότητες φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v