Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Σε συζητήσεις με Intel η κυβέρνηση για εργοστάσιο τσιπ

H Ρώμη είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει μέρος της συνολικής επένδυσης με κρατικό χρήμα και να προσφέρει ευνοϊκούς όρους στην Intel.

Ιταλία: Σε συζητήσεις με Intel η κυβέρνηση για εργοστάσιο τσιπ

H ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την Intel να επενδύσει δισεκατομμύρια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής τσιπ στην Ιταλία, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Ο αμερικανικός κολοσσός επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη με στόχο να αποφύγει μελλοντικές ελλείψεις προμηθειών σαν αυτές που πλήττουν αυτή τη στιγμή την αυτοκινητοβιομηχανία. Στις 7 Σεπτεμβρίου ο CEO της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία μπορεί να επενδύσει ώς και 80 δισ. δολάρια στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία.

Η Ρώμη βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Intel για την επένδυση, η οποία σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει ως και τα 4 δισ. ευρώ, σημείωσαν οι πηγές. Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η συνολική επένδυση μπορεί να ανέλθει στα 8 δισ. ευρώ, ανάλογα με τα σχέδια της Intel.

H Ρώμη είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει μέρος της συνολικής επένδυσης με κρατικό χρήμα και να προσφέρει ευνοϊκούς όρους στην Intel, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων για το εργασιακό και το ενεργειακό κόστος, σημείωσαν οι πηγές.

Το εργοστάσιο θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία, πρόσθεσαν.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει λεπτομερή πρόταση με στόχο να κλείσει μια συμφωνία ως το τέλος του έτους» επισήμανε μία από τις πηγές. «Οι συζητήσεις με την Intel βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v