Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γαλλία παρήγγειλε 50.000 δόσεις από το αντιιικό χάπι της Merck

Την ενημέρωση έκανε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι η χώρα κινήθηκε πολύ νωρίς. Ενώ τα εμβόλια είναι τα κύρια όπλα κατά της Covid-19, το πειραματικό χάπι molnupiravir θα μπορούσε να είναι game changer.

Η Γαλλία παρήγγειλε 50.000 δόσεις από το αντιιικό χάπι της Merck

Η Γαλλία παρήγγειλε 50.000 δόσεις του πειραματικού αντιιικού φαρμάκου της Merck & Co κατά της Covid-19 για ενήλικες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Olivier Veran σε ακρόαση στη γαλλική Γερουσία την Τρίτη.

«Η Γαλλία τοποθετήθηκε πολύ νωρίς στην προπαραγγελία. Παρήγγειλε 50.000 δόσεις του φαρμάκου», είπε ο Veran στους βουλευτές για το molnupiravir, το οποίο είναι πειραματικό αντιιικό χάπι της Merck & Co για τη θεραπεία της Covid-19.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται να διασφαλίσουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιδείνωση του ιού καθώς πλησιάζει o χειμώνας.

Η Merck & Co δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεκίνησε επανεξέταση του φαρμάκου της.

Ενώ τα εμβόλια είναι τα κύρια όπλα κατά της Covid-19, το πειραματικό χάπι της Merck, το molnupiravir, θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι αφού μελέτες έδειξαν ότι θα μπορούσε να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για όσους κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από σοβαρή ασθένεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v