Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert για τα δώρα των εορτών από τη Hasbro

H κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών ενημέρωσε ότι η πλειονότητα των παραγγελιών των $100 εκατ. που δεν είχαν παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο, έχει πλέον παραδοθεί και ότι εργάζεται «όλο το 24ωρο» για να εξασφαλίσει τη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Alert για τα δώρα των εορτών από τη Hasbro

Οι αναταραχές της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας κόστισαν περίπου 100 εκατ. δολάρια σε χαμένες παραγγελίες παιχνιδιών το τρίτο τρίμηνο στη Hasbro, ενώ η εταιρεία προειδοποίησε για περαιτέρω χτύπημα στις πωλήσεις κατά την κρίσιμη εορταστική περίοδο.

Ενώ η ζήτηση έχει εκτιναχθεί τον τελευταίο χρόνο, το κλείσιμο των εργοστασίων, η έλλειψη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οι μεγάλες καθυστερήσεις στα λιμάνια έχουν τροφοδοτήσει φόβους για έλλειψη παιχνιδιών κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία ενημέρωσε ότι η πλειονότητα των παραγγελιών των 100 εκατ. δολαρίων που δεν είχαν εκπληρωθεί το τρίτο τρίμηνο, έχει πλέον παραδοθεί και ότι εργάζεται «όλο το εικοσιτετράωρο» για να εξασφαλίσει τη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Ωστόσο, η ανάπτυξη της ψυχαγωγίας και των ψηφιακών παιχνιδιών βοήθησε την κατασκευάστρια παιχνιδιών να αυξήσει τα κέρδη της κατά περισσότερο από 10% το τρίτο τρίμηνο, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία, που είναι γνωστή για τα παιχνίδια Μonopoly, Nerf και Play-Doh, είχε άνοδο 11% στα καθαρά κέρδη σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φτάνοντας στο 1,97 δισ. δολάρια, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v