Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την Ουχάν είχαν να καταγραφούν τόσα κρούσματα στην Κίνα

Περισσότερες από 600 τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις έχουν εντοπιστεί σε 19 από τις 31 επαρχίες στην τελευταία έξαρση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Εννέα περιστατικά στο Πεκίνο την Τετάρτη.

Από την Ουχάν είχαν να καταγραφούν τόσα κρούσματα στην Κίνα

Εξαρση κορωνοϊού στην Κίνα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με την μετάλλαξη Δέλτα, που εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν είχε καταγραφεί από την Ουχάν το 2019. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη καταγράφεται σε όλη την Κίνα, παρά τα όλο και πιο επιθετικά μέτρα που έχουν πάρει οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Περισσότερες από 600 τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις έχουν εντοπιστεί σε 19 από τις 31 επαρχίες στην τελευταία έξαρση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η Κίνα ανακοίνωσε 93 νέα τοπικά περιστατικά την Τετάρτη και 11 ασυμπτωματικά. Τρεις ακόμη επαρχίες, οι Chongqing, Henan και Jiangsu, εντόπισαν κρούσματα.

Το Πεκίνο ανέφερε εννέα μολύνσεις την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης μιας που είχε αναφερθεί νωρίτερα ως ασυμπτωματική. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της πρωτεύουσας στο τρέχον κύμα ανέρχεται πλέον σε 38, ένας μικρός απολογισμός σε σύγκριση με την κατάσταση σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά ο υψηλότερος για το Πεκίνο από τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πριν ξεσπάσει η Δέλτα. Οι πωλήσεις εισιτηρίων για τρένα στην πόλη σταμάτησαν από 123 σταθμούς σε 23 περιοχές, δήλωσαν αξιωματούχοι σε κυβερνητική ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v