Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ελον Μασκ έχασε $50 δισ. σε μόλις δύο μέρες

Δεύτερη διαδοχική μέρα που κατηφόρισαν οι μετοχές της Tesla. Απώλεια πλούτου-ρεκόρ καταγράφει ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παραμένει ο πιο πλούσιος του κόσμου, προηγείται κατά 83 δισ. από τον δεύτερο Jeff Bezos.

Ο Ελον Μασκ έχασε $50 δισ. σε μόλις δύο μέρες

Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ο Ελον Μασκ, επικεφαλής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη, έχει χάσει 50 δισ. δολάρια... Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές της εταιρείας κινήθηκαν αρνητικά για δεύτερη διαδοχική μέρα.

Είναι η μεγαλύτερη διήμερη πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index και η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση μετά τις απώλειες των 36 δισ. δολαρίων του Jeff Bezos μετά το διαζύγιό του από τη MacKenzie Scott το 2019.  H χρηματιστηριακή αξία της Tesla υποχώρησε κατά 199 δισ. δολάρια.

Η κατηφόρα της μετοχής της Tesla έρχεται εν μέσω ταραγμένων ημερών για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ξεκίνησε όταν ο Μασκ ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter το Σαββατοκύριακο αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία.

Ακολούθησε η είδηση ότι ο αδελφός του Kimbal πούλησε μετοχές λίγο πριν τη δημοσκόπηση. Στη συνέχεια, το Business Insider μετέδωσε ότι ο Μάικλ Μπέρι, ο επενδυτής που έγινε διάσημος από την ταινία «The Big Short», ανέφερε ότι ο Μασκ μπορεί να θέλει να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τα προσωπικά του χρέη.

Παρά τις απώλειες των τελευταίων ημερών, ο Μασκ έχει κέρδη 70% μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στην άνοδο των μετοχών της Tesla, με στήριξη από τα ισχυρά κέρδη της εταιρείας και την υψηλότερη αποτίμηση της SρaceX. Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla βρίσκεται πάνω από 1 τρισ. δολάρια, ορόσημο που πέρασε αφότου έγινε γνωστή η παραγγελία των 100.000 Tesla αυτοκινήτων από την εταιρεία ενοικίασης Hertz.

Ο Ελον Μασκ παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου -προηγείται κατά 83 δισ. από τον δεύτερο Jeff Bezos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v