Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοριακά τεστ και μάσκες στη μάχη κατά Ομικρον στη Βρετανία

Πιο αυστηροί κανόνες και σχέδια για ενισχυτικές δόσεις σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες λόγω της νέας παραλλαγής. Η έρευνα δείχνει ότι η μετάλλαξη μπορεί να βρίσκεται στη χώρα εδώ και 10 μέρες. Τι θα ισχύει από Τρίτη.

Μοριακά τεστ και μάσκες στη μάχη κατά Ομικρον στη Βρετανία

Πιο αυστηροί κανόνες για την πανδημία θα τεθούν σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επιδικώκει να κερδίσει «πολύτιμες εβδομάδες» για να προσδιορίσει τους κινδύνους που θέτει η μετάλλαξη Ομικρον.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 4μμ στις 30 Νοεμβρίου πρέπει να υποβάλονται σε PCR τεστ τη δεύτερη μέρα της παραμονής τους ή πριν από αυτή και να βρίσκονται σε απομόνωση μέχρι να βγει αρνητικό αποτέλεσμα.

Η μάσκα θα είναι και πάλι υποχρεωτική στα καταστήματα και άλλους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι ενισχυτικές δόσεις μπορεί επίσης να εγκριθούν για περισσότερες ηλικιακές ομάδες εντός των ημερών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Sajid Javid.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική αλλά η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας προειδοποίησε την Κυριακή ότι είναι «πολύ πιθανό» να εντοπιστούν περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Η έρευνα δείχνει ότι η Ομικρον μπορεί να βρίσκεται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και περίπου 10 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v