Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριαρχία της Ομικρον στην Ευρώπη βλέπει το ECDC

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αντιπροσωπεύει πάνω από τα μισά νέα κρούσματα, εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων. Τι αναφέρει για την ανοσία και τους εμβολιασμούς.

Κυριαρχία της Ομικρον στην Ευρώπη βλέπει το ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δήλωσε την Πέμπτη ότι η μοντελοποίησή του έδειξε ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές νέες περιπτώσεις Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ECDC πρόσθεσε ότι η Όμικρον έχει πολλές μεταλλάξεις και συνεπώς «υψηλή πιθανότητα μείωσης της εξουδετερωτικής δραστηριότητας από αντισώματα» που προκαλείται είτε από προηγούμενη μόλυνση είτε από εμβολιασμό. Ωστόσο, ο Οργανισμός πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να είναι αβέβαιο σε ποιο βαθμό η νέα παραλλαγή αποφεύγει την ανοσία που αποκτήθηκε με εμβόλια ή μόλυνση.

Eπίσης, πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το νέο στέλεχος προκαλεί μόνο ασυμπτωματική ή ήπια μόλυνση και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι μεταξύ όσων έχουν διαγνωστεί με αυτό.

Η Όμικρον θα κατακλύσει όλο τον κόσμο σε 3-6 μήνες, υποστηρίζει γιατρός

H νέα παραλλαγή της Όμικρον πιθανότατα θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με λοιμωξιολόγο με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οπως μεταδίδει το CBNC, αν και τα εμβόλια κατά του στελέχους μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, πρέπει να δοκιμαστούν σε διάστημα τριών έως έξι μηνών, για να αποδειχθεί ότι μπορούν να παρέχουν ανοσία έναντι της παραλλαγής, δήλωσε ο Δρ Leong Hoe Nam του νοσοκομείου Mount Elizabeth Novena.

«Αλλά ειλικρινά, η Όμικρον θα κυριαρχήσει και θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο σε τρεις έως έξι μήνες», είπε στην εκπομπή «Street Signs Asia» του CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v