Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών στην Ιταλία

Σύμφωνα με νέα εκτίμηση, τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στην Ιταλία είναι 3,6 εκατ. και ο στόχος που έχει τεθεί, είναι να προστατευθεί με τον εμβολιασμό από το 50% μέχρι το 70% του συνόλου.

Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών στην Ιταλία

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά του κορωνοϊού πρόκειται να ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου, μετά το πράσινο φως που έδωσε χθες ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου. Οι δόσεις που αναμένεται να σταλούν στην Ιταλία, σε μια πρώτη φάση, είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί νέα αποστολή. Αρχικά, ως ημερομηνία έναρξης της νέας εμβολιαστικής εκστρατείας είχε οριστεί η 23η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με νέα εκτίμηση, τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στην Ιταλία είναι 3,6 εκατομμύρια και ο στόχος που έχει τεθεί, είναι να προστατευθεί με τον εμβολιασμό από το 50% μέχρι το 70% του συνόλου.

Οι διάφορες περιφέρειες της χώρας ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ειδικά εμβολιαστικά κέντρα, αφιερωμένα μόνον στους πολίτες μικρότερης ηλικίας. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης, αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα 78 νέα κέντρα εμβολιασμού, μόνον για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v