Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα PCR τεστ που ανιχνεύουν την Ομικρον από τη Roche

«Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα τεστ που μπορεί να προσδιορίσει συγκεκριμένα τη νέα παραλλαγή B.1.1.529 Ομικρον SARS-CoV-2 για να βοηθήσουμε στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης και της συμπεριφοράς της», δήλωσε ο επικεφαλής της Roche Diagnostics.

Νέα PCR τεστ που ανιχνεύουν την Ομικρον από τη Roche

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche έχει αναπτύξει τεστ PCR που μπορούν να ανιχνεύσουν την παραλλαγή Ομικρον της Covid-19, η οποία θα βοηθήσει τις χώρες να παρακολουθούν την εξάπλωση του νέου στελέχους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Roche δήλωσε την Παρασκευή ότι η μονάδα TIB Molbiol που αποκτήθηκε πρόσφατα εισάγει τρία νέα τέτοια τεστ. Η εταιρεία είπε επίσης ότι έλεγξε τα υπάρχοντα διαγνωστικά Covid και όλα αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν την ασθένεια όταν ένας ασθενής έχει την παραλλαγή Ομικρον.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ολοκλήρωσε την αγορά της TIB Molbiol την Τετάρτη, σε τιμή που δεν έχει αποκαλυφθεί. Η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο παρήγαγε τεστ PCR για Covid τον Ιανουάριο του 2020, εντός εβδομάδων από τα πρώτα αναφερόμενα κρούσματα.

«Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα τεστ που μπορεί να προσδιορίσει συγκεκριμένα τη νέα παραλλαγή B.1.1.529 Ομικρον SARS-CoV-2 για να βοηθήσουμε στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης και της συμπεριφοράς της», δήλωσε ο Thomas Schinecker, επικεφαλής της Roche Diagnostics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v