Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύονται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη

Με τις θερμοκρασίες στα βόρεια της Σουηδίας να πέφτουν κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου, οι τιμές στη Σκανδιναβία έκαναν άλμα στο δεύτερο πιο υψηλό σημείο όλων των εποχών. Στα ύψη και σε Γερμανία, Πολωνία.

Εκτοξεύονται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη

Ανεβάζουν ταχύτητα οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη τη Δευτέρα, καθώς οι θερμοκρασίες υποχωρούν χαμηλότερα από τον μέσο όρο. Η αυξημένη ζήτηση ενισχύει την εξάρτηση από τις ακριβές μονάδες ορυκτών καυσίμων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια της Σουηδίας να πέφτουν κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου, οι τιμές στις σκανδιναβικές περιοχές έκαναν άλμα στο δεύτερο πιο υψηλό σημείο όλων των εποχών, στα 226,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στην Πολωνία οι τιμές εκτινάχθηκαν 69%, στα 240,59 ευρώ, που είναι το πιο υψηλό σημείο από τότε που ξεκίνησε η ημερήσια δημοπρασία για αυτή την αγορά στο χρηματιστήριο ενέργειας Nord Pool, τον φετινό Φεβρουάριο.

Οι τιμές ενέργειας στη Γερμανία σκαρφάλωσαν στα 265,39 ευρώ και στη Γαλλία στα 282,50, κοντά στα υψηλά που είχαν καταγραφεί νωρίτερα φέτος το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v