Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε την προθεσμία πληρωμής ομολογιούχων η Evergrande

Οι χαμένες προθεσμίες αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να προκαλέσουν χρεοκοπία και επισήμως για την κινεζική εταιρεία, μήνες μετά την αρχική της αποτυχία να πληρώσει τόκους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εχασε την προθεσμία πληρωμής ομολογιούχων η Evergrande

Δεν έχουν λάβει κρίσιμες πληρωμές ομολόγων οι επενδυτές στην China Evergrande, μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος των 30 ημερών τη Δευτέρα, καθώς η πιο χρεοκοπημένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων πλησιάζει να πτωχεύσει και επισήμως.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία καθυστέρησε πολλές διεθνείς πληρωμές ομολόγων τους τελευταίους μήνες, μετά την κρίση ρευστότητας που την ανάγκασε να παλέψει για την επιβίωσή της. Τη Δευτέρα, έληξαν κουπόνια ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων.

Επενδυτής, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι δεν είχε λάβει κεφάλαια την Τρίτη και ότι περιμένει μια ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, που θα επιβεβαιώνει αν είχε γίνει η πληρωμή. 

«Πιστεύω ότι είναι απίθανο να έχουν πληρώσει, αλλά μπορεί κιόλας», είπε, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των πληρωμών ομολόγων.

Ένας άλλος υπάλληλος εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ είπε στους Financial Times ότι δεν είχαν γίνει πληρωμές την Τρίτη.

Οι χαμένες προθεσμίες αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να προκαλέσουν χρεοκοπία και επισήμως για την Evergrande, μήνες μετά την αρχική της αποτυχία να πληρώσει τόκους στα τέλη Σεπτεμβρίου, γεγονός που προκάλεσε αστάθεια στις παγκόσμιες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v