Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλωματική παραχώρηση Μπάιντεν στον Πούτιν για το ΝΑΤΟ

Ο Αμερικάνος πρόεδρος θέλει οι σύμμαχοι να συζητήσουν τις ανησυχίες της Μόσχας, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διπλωματική παραχώρηση Μπάιντεν στον Πούτιν για το ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έκανε μια σημαντική παραχώρηση στη Μόσχα για να αποτραπεί μια εισβολή στην Ουκρανία, δίνοντας σήμα πως θέλει να υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας προκειμένου να συζητηθούν τα παράπονα που έχει ο Vladimir Putin με τη διατλαντική συμμαχία, γράφουν οι FT.

Μια ημέρα μετά την επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Biden είπε πως ελπίζει να ανακοινώσει μέχρι την Παρασκευή συνομιλίες υψηλού επιπέδου «για να συζητηθεί το μέλλον των ανησυχιών της Ρωσίας αναφορικά με το ΝΑΤΟ».

Οι συνομιλίες θα διερευνούν «εάν μπορούμε να βρούμε κάποιον συμβιβασμό καθώς σχετίζεται με την αποκλιμάκωση της έντασης στο ανατολικό μέτωπο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως ελπίζει οι συμμετέχοντες να μην είναι μόνο η Ουάσινγκτον και η Μόσχα, αλλά «τουλάχιστον τέσσερις από τους μεγάλους συμμάχους του ΝΑΤΟ», χωρίς όμως να κατονομάζει συγκεκριμένες χώρες.

Η Μόσχα, σημειώνουν οι FT, θέλει το ΝΑΤΟ να δεσμευτεί πως θα σταματήσει την προς ανατολάς επέκτασή του και θα αποφύγει την ανάπτυξη στρατιωτών και εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μια επίθεση κατά της Ρωσίας από γειτονικές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v