Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετάλλαξη Ομικρον: 4,2 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα

Ερευνα Ιάπωνα καθηγητή αποφαίνεται ότι η εξάπλωσή της είναι ταχύτατη. Η ελπίδα για ήπια συμπτώματα και η προειδοποίηση του ΠΟΥ.

Μετάλλαξη Ομικρον: 4,2 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι 4,2 φορές πιο μεταδοτική στα πρώτα της στάδια έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα Ιάπωνα επιστήμονα που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας της χώρας του.

Πρόκειται για εύρημα που πιθανότατα θα επιβεβαιώσει τους φόβους για την υψηλή μεταδοτικότητά της, σχολιάζει το Bloomberg.

Ο Hiroshi Nishiura που ειδικεύεται σε μαθηματικά μοντέλα για μεταδοτικές ασθένειες ανέλυσε τα στοιχεία του γονιδιώματος, που είναι διαθέσιμο από τις 26 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική. «Η Όμικρον μεταδίδεται περισσότερο και ξεφεύγει της ανοσίας που χτίστηκε φυσικά ή μέσω εμβολιασμού», δηλώνει.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί να επιφέρει ακόμα ισχυρότερο χτύπημα από τη Δέλτα και ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες». Ωστόσο, η εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στη Νότια Αφρική δεν έχει ακόμα οδηγήσει σε πίεση στα νοσοκομεία, δημιουργώντας μια αισιοδοξία ότι προκαλεί ήπια συμπτώματα.

Ο καθηγητής έκανε την ανάλυση με την ίδια μεθοδολογία με την οποία είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο ανάλυση στην οποία προέβλεπε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει στην Ιαπωνία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v