Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ανεμβολίαστοι το 38% των απωλειών από Covid-19 τον τελευταίο μήνα

Την περίοδο αυτή, ποσοστό 90% των Γάλλων ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και το 92% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Γαλλία: Ανεμβολίαστοι το 38% των απωλειών από Covid-19 τον τελευταίο μήνα

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ποσοστό 38% των θανάτων που συνδέθηκαν με την COVID-19 ή τις συνέπειες της, όπως επίσης και ποσοστό 52% των εισαγωγών ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ηλικίας 20 ετών και μεγαλύτερους.

«Μεταξύ της 8ης Νοεμβρίου και της 5ης Δεκεμβρίου 2021, το 9% του πληθυσμού της Γαλλίας, ηλικίας άνω των 20 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί αντιστοιχούσε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των θετικών διαγνωστικών τεστ PCR, ενώ αφορούσε ποσοστό 41% των εισαγωγών που καταγράφονται συνήθως στα νοσοκομεία, αλλά και ποσοστό 51% των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και ποσοστό 38% των θανάτων», όπως ανακοίνωσε χθες, η στατιστική υπηρεσία του ίδιου υπουργείο Drees.

Την περίοδο αυτή, ποσοστό 90% των Γάλλων ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και το 92% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Ποσοστό 93% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί στη Γαλλία.

Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε χθες στη Γαλλία τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των παιδιών ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι επιθυμητός, ενώ η σχετική απόφαση άπτεται στους γονείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v