Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιθιοπία: Ο στρατός κατέλαβε την πόλη Αλαμάτα στην επαρχία Τιγκράι

Η υποχώρηση των ανταρτών από την Αμχάρα και το Αφάρ, γέννησε ελπίδες ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να μπει τέλος στον πόλεμο και τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο.

Αιθιοπία: Ο στρατός κατέλαβε την πόλη Αλαμάτα στην επαρχία Τιγκράι

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός κατέλαβε μια πόλη στην επαρχία Τιγκράι, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες σε αυτήν την περιοχή όπου μαίνεται μια αιματηρή σύρραξη.

Η εξέλιξη αυτή ελαχιστοποιεί τις ελπίδες ειρήνευσης μετά την αναδίπλωση των ανταρτών του Απελευθερωτικού Λαϊκού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) που προχθές, Δευτέρα, έκαναν γνωστό ότι αποχώρησαν από τις γειτονικές επαρχίες Αμχάρα και Αφάρ και ζήτησαν κατάπαυση του πυρός. Μέχρι στιγμής το TPLF δεν έχει σχολιάσει την ανακοίνωση της Αντίς Αμπέμπα.

«Οι ατρόμητες αιθιοπικές δυνάμεις άμυνας και οι δυνάμεις ασφαλείας της περιοχής της Αμχάρα, αφού εκδίωξαν τις εχθρικές δυνάμεις, κατέλαβαν την πόλη Αλαμάτα» ανέφερε η υπηρεσία επικοινωνιών της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι πλέον σειρά έχει η Αμπεργκέλε, μια άλλη περιοχή του Τιγκράι.

Μολονότι δεν έχει επιβεβαιωθεί, η υποχώρηση των ανταρτών από την Αμχάρα και το Αφάρ, γέννησε ελπίδες ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να μπει τέλος στον πόλεμο και τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση έκρινε ότι η ανακοίνωση του TPLF είχε ως στόχο να αποκρύψει τις στρατιωτικές αποτυχίες των ανταρτών. Γύρω στα τέλη Οκτωβρίου, οι αντάρτες του Τιγκράι υποστήριζαν ότι είχαν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις και απείχαν περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v