Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας ως προς τον κορονοϊό στη Ρωσία έφθασε το 60,4%

77.876.905 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πλήρως έχουν εμβολιασθεί με τις δύο δόσεις 73.106.249 άτομα.

Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας ως προς τον κορονοϊό στη Ρωσία έφθασε το 60,4%

Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας ως προς τον κορονοϊό στη Ρωσία, στο διάστημα μιας εβδομάδας έφθασε από το 58,2% στο 60,4%, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Σύμφωνα με την ίδια μέχρι σήμερα 24 Δεκεμβρίου, 77.876.905 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πλήρως έχουν εμβολιασθεί με τις δύο δόσεις 73.106.249 άτομα. Οι αριθμοί αυτοί επιτυγχάνουν ένα επίπεδο ανοσίας της τάξεως του 60,4% , δήλωσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι στην Σεβαστούπολη το επίπεδο ανοσίας έχει φθάσει το 90%.

«Όπως υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να θεωρούνται οι κάτοικοι της χώρας μας αρκετά προστατευμένοι από τον κορονοϊό. Κάντε ένα δώρο σε εσάς και στους οικείους σας το Νέο Έτος: δωρίστε του ανοσία από την νόσο, αυτό είναι δωρεάν και ασφαλές», πρόσθεσε η Γκόλικοβα.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία θα πρέπει να εμβολιασθεί τουλάχιστον το 80% του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Γκόλικοβα τόνισε ότι η κατάσταση με το επιδημιολογικό φορτίο βελτιώθηκε σε 17 περιοχές της Ρωσίας, ενώ επιδεινώθηκε μόνο σε δύο. «Στη Ρωσία σε αντίθεση με την Ευρώπη, προς το παρόν καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία χωρίς μεγάλους περιορισμούς, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτήν την ισορροπία, τηρώντας τα μέτρα προστασίας την περίοδο των εορτών», είπε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Στη Μόσχα το επίπεδο ανοσίας μειώθηκε μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στο 72% από το 72,2%. Με βάση τα στοιχεία της 24ης Δεκεμβρίου, 6.670.105 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση και 6.268.959 άτομα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v