Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δυνατή» μια συμφωνία για τα πυρηνικά, διαμηνύει το Ιράν

Χθες, Δευτέρα, το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις έμμεσες συνομιλίες.

«Δυνατή» μια συμφωνία για τα πυρηνικά, διαμηνύει το Ιράν

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως οι συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι σε σωστή κατεύθυνση και πως μια συμφωνία είναι δυνατή, αν τα υπόλοιπα μέρη δείξουν «καλή πίστη» και «σοβαρότητα».

«Οι συνομιλίες της Βιέννης οδηγούνται σε καλή κατεύθυνση... Πιστεύουμε πως αν τα υπόλοιπα μέρη συνεχίσουν τον γύρο των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησε με καλή πίστη, η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας για όλα τα μέρη είναι πιθανή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

«Αν δείξουν σοβαρότητα, επιπρόσθετα της καλής πίστης, η κατάληξη σε μια συμφωνία σύντομα και στο εγγύς μέλλον είναι πιθανή», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες, Δευτέρα, το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις έμμεσες συνομιλίες, με την Τεχεράνη να εστιάζει σε μία πλευρά της αρχικής συμφωνίας, την άρση των κυρώσεων, παρά τη μηδαμινή, όπως τη χαρακτηρίζουν οι επικριτές του, πρόοδο για τον έλεγχο των πυρηνικών δραστηριοτήτων του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v