Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλινική μελέτη για εμβόλιο κατά Ομικρον ξεκινούν Pfizer και BioNTech

Στοιχεία δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του τρέχοντος εμβολίου από την Ομικρον μειώνεται πιο γρήγορα σε σύγκριση με προηγούμενα στελέχη του ιού, τόνισε ο CEO της BioNTech.

Κλινική μελέτη για εμβόλιο κατά Ομικρον ξεκινούν Pfizer και BioNTech

Κλινική μελέτη ξεκίνησαν την Τρίτη η Pfizer και η BioNTech, για να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου που στοχεύει την παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το πώς ανταποκρίνονται τα τρέχοντα εμβόλια σε λοιμώξεις και ήπιες ασθένειες που προκαλούνται από το στέλεχος το οποίο ανακαλύφθηκε πριν από δύο μήνες.

Οπως θυμίζει το CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι η εταιρεία θα έχει έτοιμο εμβόλιο που στοχεύει την Ομικρον μέχρι τον Μάρτιο. Το εμβόλιο θα στοχεύει επίσης τις άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν, είπε ο Μπουρλά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin, δήλωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενα δεδομένα που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του τρέχοντος εμβολίου κατά της λοίμωξης και της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας νόσου από την Ομικρον μειώνεται πιο γρήγορα σε σύγκριση με προηγούμενα στελέχη του ιού. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο που να παρέχει ανθεκτική προστασία έναντι της Ομικρον, είπε ο Sahin σε δήλωσή του την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v