Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία-κορωνοϊός: Ρεκόρ 53.420 κρουσμάτων, αναμένουν 60.000

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω αύξηση στα κρούσματα, ακόμα και πάνω από 60.000», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Έξαρση μολύνσεων στην Ανατολική Ευρώπη

Πολωνία-κορωνοϊός: Ρεκόρ 53.420 κρουσμάτων, αναμένουν 60.000

Η Πολωνία ανακοίνωσε 53.420 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, καταγράφοντας –μαζί με την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία—το υψηλότερό της ποσοστό μολύνσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω αύξηση στα κρούσματα, ακόμα και πάνω από 60.000», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υφυπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα δήλωσε στην ιστοσελίδα interia.pl ότι το ιδιαιτέρως μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον ευθύνεται αυτή τη στιγμή για το 40% περίπου των μολύνσεων.

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την αύξηση, η Πολωνία προχωρά σε εντατικοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων, διενεργώντας αριθμό-ρεκόρ 173.000 τεστ σε 24 ώρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης οι μεγαλύτερες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας θα έχουν από αύριο τηλεκπαίδευση.

Η Πολωνία έχει έως τώρα καταγράψει 104.373 θανάτους λόγω της Covid-19 μεταξύ των 38 εκατ. κατοίκων της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v