Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesla: Στα $17,7 δισ. έκαναν άλμα τα έσοδα το 4ο τρίμηνο

Δεν θα παρουσιάσει νέα μοντέλα φέτος, λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι λάτρεις του Cybertruck θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2023. Πόσα οχήματα παρέδωσε το 2021.

Tesla: Στα $17,7 δισ. έκαναν άλμα τα έσοδα το 4ο τρίμηνο

Κέρδη-ρεκόρ σημείωσε η Tesla το τελευταίο τρίμηνο του 2021, αλλά προειδοποίησε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα την εμποδίσουν να παρουσιάσει νέα μοντέλα οχημάτων φέτος, ενώ εστιάζει στην επέκταση της παραγωγής της τρέχουσας σειράς της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτό σημαίνει ότι οι λάτρεις του Cybertruck θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2023. Από την άλλη πλευρά, έρχονται πλήρεις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης φέτος και ένα ανθρωποειδές ρομπότ βρίσκεται σε καλό δρόμο για ανάπτυξη, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα το Όστιν του Τέξας, ανέφερε κέρδη 2,88 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο ή 2,54 δολάρια ανά μετοχή, με στήριξη από τις ισχυρές πωλήσεις των μοντέλων της. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,36 δολάρια ανά μετοχή.

Η Tesla παρέδωσε πάνω από 936.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2021, αυξημένα κατά 87% από την προηγούμενη χρονιά και πάνω από τη μέση ετήσια αύξηση κατά 50% που προβλεπόταν κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι οι ελλείψεις που μειώνουν τις πωλήσεις των άλλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών θα ασκήσουν πιέσεις και στην Tesla.

Τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 65%, στα 17,7 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 16,6 δισ. δολάρια, όπως δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη, με τις προβλέψεις για ανάπτυξη να κινούνται «άνετα πάνω από το 50% το 2022», ανέφεραν στελέχη σε συνομιλία με τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v