Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η JP Morgan βλέπει εννέα διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από Fed

Ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ αναμένει η JP Morgan μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η JP Morgan βλέπει εννέα διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από Fed

Οικονομολόγοι της JPMorgan Chase εκτιμούν ότι η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό.

Η JP Morgan είναι η τελευταία από μια σειρά μεγάλων τραπεζών που αυξάνει τα στοιχήματα για ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αφού οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν τον Ιανουάριο το μεγαλύτερο άλμα από το 1982. Η Goldman Sachs προβλέπει επτά αυξήσεις φέτος, έναντι πέντε που ανέμενε προηγουμένως.

«Πλέον βλέπουμε τη Fed να αυξάνει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια σε κάθε μία από τις επόμενες εννέα συνεδριάσεις» ανέφερε σε ερευνητικό σημείωμα ομάδα της JPMorgan, με επικεφαλής οικονομολόγο τον Μπρους Κάσμαν.

Οι μετρήσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο «εξέπληξαν προς τα πάνω» τονίζεται στο σημείωμα. «Δεν βλέπουμε πλέον επιβράδυνση από το περασμένο τρίμηνο που έφτασε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ».

«Ο κίνδυνος να αλλάξουν στρατηγική οι κεντρικές τράπεζες και να αντιληφθούν την ανάγκη να επιβραδύνουν την ανάπτυξη - και ο αντίστοιχος αντίκτυπος στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες - είναι τώρα η πιο σημαντική απειλή για ένα κατά τα άλλα υγιές παγκόσμιο σκηνικό» προειδοποιούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v