Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία δηλώνει τώρα ο Μπάιντεν

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν, εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσιγκτον, ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία δηλώνει τώρα ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε προχθές Σάββατο ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γίνεται να παραμείνει στην εξουσία».

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσιγκτον, ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη δήλωσή του αυτή, που προκάλεσε οργή στη Μόσχα και προβληματισμό σε συμμάχους.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπάθησε να «μαζέψει» και αυτός τη δήλωση Μπάιντεν, λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στρατηγική αλλαγής καθεστώτος για τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος, επεσήμανε χθες το βράδυ ότι, πολύ απλά, ο πρόεδρος Πούτιν δεν μπορεί να έχει την εξουσία να διεξάγει πόλεμο ή να επιτίθεται εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου», είπε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Όπως γνωρίζετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε επανειλημμένα, δεν έχουμε στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία -ή οπουδήποτε αλλού, για αυτό το θέμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο