Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώην διευθυντής της Coca-Cola καταδικάστηκε για δωροδοκίες ύψους 1,2 εκατ. στερλινών

Σκάνδαλο «Coca-Colagate» στο Λονδίνο και καταδίκη ανώτατου στελέχους που δωροδοκούνταν κατά συρροή. Οι κατηγορίες, ο τρόπος δράσης του και οι αμαρτωλές συμβάσεις «στην υγειά των άλλων».

Πρώην διευθυντής της Coca-Cola καταδικάστηκε για δωροδοκίες ύψους 1,2 εκατ. στερλινών

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών καταδικάστηκε από δικαστήριο του Λονδίνου πρώην διευθυντής της Coca-Cola που έλαβε δωροδοκίες άνω των 1,2 εκατ. στερλινών ως μέρος ενός διεφθαρμένου σχεδίου ανάθεσης συμβάσεων σε ευνοούμενες εταιρείες.

Ο Noel Corry, 56 ετών, που εργαζόταν στην εταιρεία εμφιάλωσης αναψυκτικών Coca-Cola Enterprises UK Ltd (CCE), ομολόγησε την ενοχή του για πέντε κατηγορίες διαφθοράς μεταξύ 2004 και 2013. Διοχέτευε εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρεις εταιρείες, βοηθώντας τες να κερδίσουν πολύτιμα συμβόλαια με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά που του καταβάλλονταν άμεσα ή έμμεσα.

Ηταν ανώτερος διευθυντής στο τμήμα ηλεκτρικών και αυτοματισμών της CCE από το 1996, με αρμοδιότητες για υπεργολαβίες για εργασίες συντήρησης. Διοχέτευσε πληροφορίες σχετικά με ανταγωνιστικές προσφορές στην Boulting Group, την Tritec Systems και την Electron Systems, οι οποίες κέρδιζαν συμβόλαια διογκωμένα ή ακόμη και για εργασίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Σε αντάλλαγμα, ο καταδικασθείς αποσπούσε μετρητά ή δώρα όπως εισιτήρια για αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και χορηγίες για την ποδοσφαιρική ομάδα Droylsden FC στην οποία ήταν πρόεδρος.

Το δικαστήριο καταδίκασε άλλους πέντε κατηγορούμενους. Ο δικαστής είπε ότι ο κατηγορούμενος διαδραμάτιζε «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο σχέδιο και είχε «καταχραστεί τη θέση εξουσίας και ευθύνης του στη CCE».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v