Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγώνει «προσωρινά» το ντιλ για Twitter ο Μασκ

Την ανακοίνωση έκανε ο Ελον Μασκ με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο. Η μετοχή του Twitter κάνει βουτιά 9,5%. Aλμα 6% για τη μετοχή της Tesla. Γιατί φρενάρει η συμφωνία εξαγοράς των $44 δισ.

Παγώνει «προσωρινά» το ντιλ για Twitter ο Μασκ

«Παγώνει» προσωρινά το ντιλ εξαγοράς του Twitter από τον Ελον Μασκ ύψους 44 δισ. δολαρίων, όπως ενημέρωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο.

Η μετοχή του Twitter κάνει βουτιά 9,5% στα 40 δολάρια. 

Ο ιδρυτής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla αμφισβητεί το πόσοι είναι οι ψευδείς λογαριασμοί στο κοινωνικό δίκτυο και αναφέρει στην ανάρτησή του ότι «εκκρεμούν λεπτομέρειες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι οι spam/ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών». Σε νεότερη ανάρτησή του ο Ελον Μασκ αναφέρει ωστόσο, ότι παραμένει δεσμευμένος όσον αφορά την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 7,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει τον συνιδρυτή της Oracle Corp. Λάρι Έλισον, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter Inc.

Οπως είχε γίνει γνωστό, είχε λάβει επιστολές δέσμευσης μετοχικού κεφαλαίου από επενδυτές όπως η Sequoia Capital, η Brookfield, η Qatar Holding και άλλοι.

Δεν είναι σαφές αν έχει νομικές επιπτώσεις το «προσωρινό» φρένο στην εξαγορά από πλευράς του.

Ο Μασκ είχε δηλώσει κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς του Twitter τον περασμένο μήνα ότι θέλει να νικήσει τα spam bots, να ελέγξει την ταυτότητα όλων των ανθρώπων και να κάνει τους αλγόριθμούς του ανοιχτού κώδικα. Είχε επίσης αναφέρει ότι θα ήθελε να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, οι αμφιβολίες για την επίτευξη της συμφωνίας εξαγοράς του Twitter είχαν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η διαφορά της τιμής της μετοχής που πρόσφερε ο Ελον Μασκ με την τρέχουσα, η οποία δίνει μία ένδειξη για το κατά πόσο η Wall Street πίστευε ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί, αυξήθηκε περαιτέρω την Πέμπτη, στα 9,11 δολάρια από $8,11 στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η διαφορά αυτή ήταν η μεγαλύτερη από τότε που ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την προσφορά του τον περασμένο μήνα και διπλάσια σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, όταν ανακοίνωσε την δέσμευση χρηματοδότησηςη ύψους 7,1 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v