Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρελάνς Τσαβούσογλου, συνάντηση με Μπλίνκεν στη Ν. Υόρκη

Μετά τη συνάντηση με Δένδια, σειρά του ΥΠΕΞ-Τουρκίας. Συζητούν το βέτο της Αγκυρας, τώρα που Φινλανδία-Σουηδία κατέθεσαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. Για «συναινετική λύση» μιλά ο ΥΠΕΞ-ΗΠΑ. Προς αποκατάσταση σχέσεων.

Ρελάνς Τσαβούσογλου, συνάντηση με Μπλίνκεν στη Ν. Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Πρόκειται για μία σημαντική συνάντηση, η πρώτη που θα γίνει σε επίπεδο υπουργών στο πλαίσιο αυτού του νέου στρατηγικού μηχανισμού που έχει εγκαινιάσει η Τουρκία με τις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του προέδρου Μπάιντεν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα συμμετάσχει στο Διεθνές φόρουμ Αναθεώρησης της Μετανάστευσης, που γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπου θα βρίσκεται και ο κ. Μπλίνκεν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπάρχει μια διαδικασία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει.

Φαίνεται πως σήμερα που η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, το θέμα αυτό και το βέτο της Τουρκίας θα συζητηθούν.

Νωρίτερα, ο Αντ. Μπλίνκεν δήλωσε σίγουρος ότι «θα καταλήξουμε σε μία συναινετική λύση» και τόνισε ότι προέχει η συνοχή της συμμαχίας.

Μία ημέρα πριν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνόδευε στην Ουάσιγκτον τον πρωθυπουργό, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το κλίμα Τζον Κέρι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v