Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευλογιά των πιθήκων: 152 κρούσματα στην Ιβηρική

Στην Ισπανία ανακοινώθηκαν 25 νέα κρούσματα ανεβάζοντας σε 84 τον αριθμό των νοσούντων. Εννέα νέοι ασθενείς στην Πορτογαλία. Τι αποφασίζουν για τον εμβολιασμό.

Ευλογιά των πιθήκων: 152 κρούσματα στην Ιβηρική
Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 25 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων την Πέμπτη, ανεβάζοντας σε 84 τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε μια από τις βασικές εστίες της πρόσφατης έξαρσης.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχουν 73 ύποπτα περιστατικά.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας δήλωσε την, Τετάρτη, ότι η Ισπανία θα αγοράσει εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών προμηθειών εμβολίων και επιβεβαίωσε ότι το δυτικοαφρικανικό στέλεχος, που έχει ποσοστό θνητότητας περίπου 1%, είναι αυτό που εντοπίστηκε στην Ισπανία.

Η Ισπανία, η Αγγλία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στην πρόσφατη έξαρση της συνήθως ήπιας ιογενούς λοίμωξης έξω από περιοχές στις οποίες θεωρείται ενδημική, σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής.

Στα 58 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία επιβεβαίωσε την  Πέμπτη εννέα νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 58. 

Η υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας, η DGS, ανακοίνωσε ότι η χώρα λαμβάνει μέτρα για να δημιουργήσει ένα απόθεμα εμβολίων μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού και ότι εξετάζει τον εμβολιασμό των επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών καθώς και των επαγγελματιών υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v