Citi: «Δίκαιη τιμή» $70 για το πετρέλαιο καθώς πλησιάζει η ύφεση

Μολονότι τώρα τα προθεσμιακά συμβόλαια τελούν υπό διαπραγμάτευση διεθνώς με σημείο αναφοράς γύρω στα 120 δολ. το βαρέλι, οι αναλυτές του χώρου συνεχίζουν να αναθεωρούν τις προσδοκίες τους για τη ζήτηση, λόγω ενδείξεων οικονομικής βουτιάς.

Citi: «Δίκαιη τιμή» $70 για το πετρέλαιο καθώς πλησιάζει η ύφεση

Η ζήτηση για πετρέλαιο και προϊόντα διύλισης μειώνεται καθώς η οικονομία αρχίζει να προετοιμάζεται για ύφεση, δήλωσε ο Εντ Μορς, επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων για τα εμπορεύματα παγκοσμίως στη Citigroup.

Η εύλογη αξία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent είναι στο εύρος των 70 δολαρίων ανά βαρέλι, είπε στο Bloomberg, μολονότι τώρα τελούν υπό διαπραγμάτευση διεθνώς γύρω στα 120 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές του χώρου συνεχίζουν να αναθεωρούν τις προσδοκίες τους για τη ζήτηση, λόγω ενδείξεων οικονομικής επιβράδυνσης, είπε ο Μορς, ο οποίος συγκαταλέγεται στην ομάδα των «αρκούδων» για την αγορά του «μαύρου χρυσού».

Η Citi μείωσε την εκτίμηση της ζήτησης για πετρελαϊκά προϊόντα στα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 3,6 εκατομμύρια βαρέλια στην αρχή του έτους.

«Αυτή είναι μεγάλη διαφορά, εάν σκεφτείτε ένα σύστημα διύλισης που είναι υπό πίεση», είπε ο Μορς. «Ένας κόσμος που κοιτάζει προς τη διολίσθηση σε ύφεση δεν είναι ένας κόσμος με ισχυρή αύξηση της ζήτησης για ντίζελ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v