Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουόλντρον (Goldman Sachs): Αντιμέτωπη με πρωτοφανή σοκ η παγκόσμια οικονομία

Ο πληθωρισμός, η μεταβολή της νομισματικής πολιτικής και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να γονατίσουν την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Goldman Sachs.

Γουόλντρον (Goldman Sachs): Αντιμέτωπη με πρωτοφανή σοκ η παγκόσμια οικονομία

O πρόεδρος της Goldman Sachs προειδοποίησε την Πέμπτη ότι έρχονται πιο δύσκολοι καιροί για την οικονομία, μία ημέρα αφότου ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, κάλεσε τους επενδυτές να προετοιμάζονται για το χτύπημα ενός «οικονομικού τυφώνα».

«Ειναι από τα πιο - αν όχι το πιο - σύνθετα, δυναμικά περιβάλλοντα που έχω δει στην καριέρα μου. Η συρροή διαφορετικών σοκ στο σύστημα είναι κατά τη γνώμη μου άνευ προηγουμένου» τόνισε ο Τζον Γουόλντρον σε επενδυτικό συνέδριο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γουόλντρον επισήμανε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποιο καιρικό φαινόμενο ως μεταφορά για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση - μια ευθεία αναφορά στο χθεσινό σχόλιο του Ντάιμον, αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι ο πληθωρισμός, η μεταβολή της νομισματικής πολιτικής και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να γονατίσουν την παγκόσμια οικονομία.

«Αναμένουμε ότι μας περιμένουν πιο δύσκολες οικονομικά εποχές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βλέπουμε ένα πιο δύσκολο περιβάλλον στην αγορά κεφαλαίων» υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v