Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον (JP Morgan): Φυλαχτείτε, έρχεται οικονομικός «τυφώνας»

Ο οικονομικός τυφώνας έχει σχηματιστεί και έρχεται κατά πάνω μας, προειδοποίησε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον. Στα $175 το βαρέλι βλέπει το αργό πετρέλαιο.

Ντάιμον (JP Morgan): Φυλαχτείτε, έρχεται οικονομικός «τυφώνας»

Ο Τζέιμι Ντάιμον προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμάζονται για το χτύπημα ενός οικονομικού «τυφώνα» καθώς η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με πληθώρα προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο τυφώνας αυτός έχει σχηματιστεί και έρχεται κατά πάνω μας» τόνισε την Τετάρτη ο CEO της JP Morgan σε συνέδριο που διοργάνωσε η AllianceBernstein Holdings. «Δεν ξέρουμε αν θα είναι μικρός ή ο τυφώνας Σάντι. Καλύτερα να φυλαχτείτε» υπογράμμισε.

Οικονομολόγοι της JP Morgan υποβάθμισαν τον περασμένο μήνα τις προοπτικές για την ανάπτυξη για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 στο 2,4% από 3% προηγουμένως. Για το πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένουν πλέον ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% αντί για 2,1% και για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 προβλέπουν ανάπτυξη 1% αντί για 1,4%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ντάιμον επισήμανε την Τετάρτη ότι η JP Morgan προετοιμάζεται για αναταράξεις όντας συντηρητική με τον ισολογισμό της.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην παγκόσμια αγορά εμπορευμάτων και ότι η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει την τιμή του αργού πετρελαίου στα 150 με 175 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v