Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προς διάθεση 300.000 εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Tα 56.000 θα διατεθούν άμεσα. Πάνω από 300 λοιμώξεις μετρά η Αμερική. Ανησυχία εξάπλωσης παρά τον ενδημικό χαρακτήρα της νόσου.

ΗΠΑ: Προς διάθεση 300.000 εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διαθέσει 296.000 δόσεις εμβολίων για την καταπολέμηση της ευλογιάς των πιθήκων από τα εθνικά αποθέματα των ΗΠΑ σε αμερικανικές πολιτείες και εδάφη .

Η διάθεση των εμβολιαστικών δόσεων θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, εντείνοντας τις προσπάθειες για τον τερματισμό της διάδοσης της ασθένειας.

Από τις δόσεις αυτές, οι 56.000 θα διατεθούν άμεσα, ενώ 1,6 εκατομμύριο δόσεις θα είναι διαθέσιμες μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 306 περιστατικά μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων, μίας μεταδοτικής μόλυνσης που σχετίζεται με την ανεμοβλογιά, προκαλώντας επώδυνα δερματικά εξανθήματα.

Παρά το γεγονός ότι ο ιός είναι ενδημικός σε περιοχές της Αφρικής, το ξέσπασμα των κρουσμάτων της περιόδου που διανύουμε έπληξε χώρες, στις οποίες δεν παρατηρείται συνήθως εξάπλωση του ιού, προκαλώντας ανησυχία ότι η εξάπλωσή του μπορεί να γίνει ακόμη πιο εκτεταμένη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v