Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bitcoin: Oι miners του Τέξας κατεβάζουν τον διακόπτη για εξοικονόμηση ενέργειας

Ο επερχόμενος καύσωνας στην πατρίδα της εξορυκτικής βιομηχανίας υπερφορτώνει το ηλεκτρικό δίκτυο και οι μεγάλοι miners απελευθερώνουν 1.000 μεγαβάτ για να ικανοποιηθεί η ζήτηση.

Bitcoin: Oι miners του Τέξας κατεβάζουν τον διακόπτη για εξοικονόμηση ενέργειας

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σχεδόν όλοι οι εξορύκτες Bitcoin στο Τέξας έχουν κλείσει τα μηχανήματά τους καθώς η πολιτεία προετοιμάζεται για ένα κύμα καύσωνα που αναμένεται να ωθήσει στα όριά του το ηλεκτρικό της δίκτυο.

Η βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin, με miners όπως η Riot Blockchain, η Argo Blockchain και η Core Scientific που λειτουργούν εκατομμύρια υπολογιστές έντασης ενέργειας για να ασφαλίσουν το δίκτυο blockchain, έχουν συρρεύσει στο Τέξας χάρη στο χαμηλό ενεργειακό κόστος και τους ευέλικτους κανονισμούς για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η πολιτεία του νότου έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εξόρυξης μέσω υπολογιστικής ισχύος στον κόσμο.

«Φορτίο εξόρυξης άνω των 1.000 μεγαβάτ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διαχειρίστριας ERCOT να κλείσουν τα μηχανήματα ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια για το ηλεκτρικό δίκτυο». Ο Lee Bratcher, πρόεδρος του Texas Blockchain Association, είπε στο Bloomberg ότι «πρόκειται σχεδόν για όλο το φορτίο εξόρυξης Bitcoin σε βιομηχανική κλίμακα στο Τέξας».

Το ρεκόρ όλων των εποχών στη χρήση ενέργειας σημειώθηκε την Παρασκευή με 78.206 μεγαβάτ, σπάζοντας το προηγούμενο των 77.460 μεγαβάτ της 5ης Ιουλίου. Η συμφωνία της διαχειρίστριας με τους miners προβλέπει ακριβώς ότι η εξορυκτική βιομηχανία Bitcoin υποχρεούται να κλείνει το κουμπί όταν η πολιτεία αντιμετωπίζει ελλείψεις ενέργειας.

Αν και το Τέξας πιθανώς θα αντιμετωπίσει περισσότερες ελλείψεις ενέργειας στο μέλλον, η ERCOT αναμένει ότι οι miners θα αυξήσουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και έξι γιγαβάτ μέχρι τα μέσα του 2023, ποσότητα υπεραρκετή για να ηλεκτροδοτηθεί κάθε σπίτι στο Χιούστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v