Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Underweight στις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών

Η BlackRock προβλέπει περισσότερη μεταβλητότητα και επιλέγει underweight για τις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών καθώς οι κεντρικές τράπεζες δείχνουν έτοιμες να συσφίξουν υπερβολικά τη νομισματική πολιτική.

BlackRock: Underweight στις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών

H Fed θα πρέπει να κάνει στροφή από την πολιτική αύξησης των επιτοκίων και να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2023, τόνισαν αναλυτές της BlackRock. 

Σε έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο ανέφερε ότι μια «ομαλή προσγείωση» από τη Fed είναι εξαιρετικά απίθανη. 

Η αύξηση των επιτοκίων οδηγεί σε επιβράδυνση της ζήτησης, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να παγώσει η οικονομία. Αλλά ο σημερινός πληθωρισμός προέρχεται από την πλευρά της προσφοράς, από τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις ελλείψεις εργατικού δυναμκού, παρά από την πλευρά της ζήτησης, επισήμανα οι αναλυτές. 

«Η ΕΚΤ και η Fed θα επιλέξουν εντέλει την ανάπτυξη έναντι του πληθωρισμού» σημείωσε η BlackRock. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν επιβραδύνει τη ζήτηση τόσο πολύ ώστε να ευθυγραμμιστεί με το χαμηλό επίπεδο της παραγωγικής ικανότητας» σημείωσαν σύμφωνα με το Bussiness Insider. 

Εν κατακλείδι, η BlackRock προβλέπει περισσότερη μεταβλητότητα και επιλέγει underweight για τις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών καθώς οι κεντρικές τράπεζες δείχνουν έτοιμες να συσφίξουν υπερβολικά τη νομισματική πολιτική και είναι έτοιμη να γυρίσει σε overweight όταν οι κεντρικές τράπεζες υιοθετήσουν ένα πιο μετριοπαθές μονοπάτι όσον αφορά τα επιτόκια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v