Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ενα από τα πιο δύσκολα τρίμηνα της δεκαετίας

«Ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι υψηλός, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, όπως και οι πολιτικές Covid σε μέρη της Ασίας», δήλωσε ο CEO. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα $2,11 δισ. Ηταν λιγότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,4 δισ.

UBS: Ενα από τα πιο δύσκολα τρίμηνα της δεκαετίας

Δεν ήταν σε ευθυγράμμιση τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που παρουσίασε η UBS την Τρίτη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της προειδοποίησε για «αβέβαιες στιγμές» στις αγορές και καθώς οι δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους έφτασαν στα 2,11 δισ. δολάρια. Ηταν λιγότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,4 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για αύξηση 5% από τα 2 δισ. δολάρια που ανακοίνωσε την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν η επιχείρηση διαχείρισης πλούτου σημείωσε σημαντικά αναπάντεχα κέρδη από πλούσιους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η ελβετική τράπεζα είχε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, με τον όμιλο να έχει καθαρά κέρδη 2,136 δισ. δολαρίων.

Tα συνολικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς έφτασαν τα $8,917 δισ. έναντι $8,897 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Το δεύτερο τρίμηνο ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για τους επενδυτές τα τελευταία 10 χρόνια. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι υψηλός, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, όπως και οι αυστηρές πολιτικές Covid σε μέρη της Ασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v