Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αύξηση κερδών και μπόνους σε εργαζόμενους

Στα $5,97 δισ. σκαρφάλωσαν τα κέρδη της τράπεζας το δεύτερο τρίμηνο. Περίπου 18.000 από τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους της πρόκειται να λάβουν πληρωμή 1.500 λιρών, με στόχο να μετριαστεί ο αντίκτυπος του πληθωρισμού.

HSBC: Αύξηση κερδών και μπόνους σε εργαζόμενους

Ανοδο πάνω από 6% καταγράφουν οι μετοχές της HSBC καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις, το δεύτερο τρίμηνο.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο δεσμεύτηκε να επιστρέψει στην καταβολή τριμηνιαίων μερισμάτων την επόμενη χρονιά, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την έκκληση του μεγαλύτερου μετόχου της για διάσπαση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, με τη βοήθεια της αύξησης των επιτοκίων και της αύξησης των εσόδων από το trading νομισμάτων, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13% στα 5,97 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να δημοσιεύσει κέρδη 4,96 δισ. δολαρίων.

Ενίσχυση σε χαμηλόμισθους εργαζομένους της

Περίπου 18.000 από τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους της HSBC πρόκειται να λάβουν πληρωμή 1.500 λιρών ($1,830), με στόχο να μετριαστεί ο αντίκτυπος του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον Guardian.

Το σωματείο Unite ανέφερε ότι «εργάστηκε ακούραστα» για να δείξει στην HSBC την ανάγκη για επείγουσα δράση και να βοηθήσει χιλιάδες εργαζομένους που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση στα εισοδήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v