Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φοροελαφρύνσεις 10 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Γερμανία

Τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών έχουν ήδη επικριθεί από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Τι περιλαμβάνουν.

Φοροελαφρύνσεις 10 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αποκάλυψε την Τετάρτη ένα σχέδιο που προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις σε περίπου 48 εκατομμύρια πολίτες, ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση έρχεται την τελευταία έκθεση για τον πληθωρισμό που διαπίστωσε ότι οι τιμές στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7,5% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αύξηση του βασικού αφορολόγητου, καθώς και αύξηση του ορίου για τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Θα αυξηθούν επίσης τα επιδόματα τέκνων και οι φορολογικές απαλλαγές για εξαρτώμενα τέκνα, πρόσθεσε ο Λίντνερ.

Προειδοποίησε ότι «οι οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας έχουν γίνει εύθραυστες» και υποστήριξε ότι το κράτος δεν πρέπει να επωφεληθεί από υψηλότερους φόρους «σε μια εποχή που η καθημερινή ζωή γίνεται πιο ακριβή».

Τα σχέδια έχουν, ωστόσο, ήδη επικριθεί από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και τους οικολόγους Πράσινους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v