Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρηξη κερδών και επενδύσεων σε ΑΠΕ από την RWE

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση της εδώ και δεκαετίες και αγωνίζεται να ενισχύσει τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα. Κινητοποιήθηκε και η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.

Εκρηξη κερδών και επενδύσεων σε ΑΠΕ από την RWE

Η RWE AG επενδύει περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί για την κατασκευή έργων ανανεώσιμης ενέργειας ώστε να κάνει την Ευρώπη πιο ανεξάρτητη, καθώς επιδεινώνεται η ενεργειακή κρίση της περιοχής.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε πράσινες τεχνολογίες αυτό το οικονομικό έτος, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών και ηλιακών πάρκων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη. 

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση της εδώ και δεκαετίες και αγωνίζεται να ενισχύσει τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα, θυμίζει το Bloomberg. Κυβερνήσεις και πολιτικοί στις Βρυξέλλες εστιάζουν τους τελευταίους μήνες σε σχέδια για εξασφάλιση προμηθειών ενόψει του χειμώνα, καθώς οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν μειωθεί.

«Όλα αυτά χρειάζονται επειγόντως για να γίνει ο ενεργειακός εφοδιασμός πιο ανεξάρτητος και κλιματικά ουδέτερος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Markus Krebber. Οι επενδύσεις είναι περίπου 30% υψηλότερες από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, είπε.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 63% στα 2,9 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την RWE.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αύξησε επίσης τις προβλέψεις για το έτος κατά 30% και αναμένει κέρδη από 5 δισεκατομμύρια ευρώ έως 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς επωφελήθηκε από τις τιμές ρεκόρ της ενέργειας και αύξησε τα κέρδη από το trading.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v