Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ενέργειας

«Είμαστε σε ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία. Προτείνω τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ενέργειας το συντομότερο δυνατό», δηλώνει ο υπουργός Βιομηχανίας της προεδρεύουσας Τσεχίας. Στο τραπέζι το πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

ΕΕ: Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ενέργειας

Έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ το συντομότερο δυνατό προγραμματίζει η Τσεχική Δημοκρατία, προεδρεύουσα χώρα της Ένωσης αυτό το εξάμηνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας Γιόζεφ Σικέλα.

«Είμαστε σε ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, που πλήττει ολόκληρη την ΕΕ. Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα, θα προτείνω τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Σικέλα στο Twitter.

 Η Τσεχική Δημοκρατία έχει ήδη προγραμματίσει τακτική συνάντηση των υπουργών Eνέργειας τον Οκτώβριο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας λόγω της εκτόξευσης των τιμών του φυσικού αερίου, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να θεσπίσουν μέτρα για να μειώσουν το βάρος που σηκώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, γράφει το Reuters. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε πρόσφατα ότι «αξιολογεί επειγόντως τις διαφορετικές δυνατότητες εισαγωγής ανώτατων τιμών για το φυσικό αέριο», χωρίς να διευκρινίσει ποια μορφή θα έχει ένα πλαφόν.

Οι Βρυξέλλες δήλωσαν ότι θα συμβουλευτούν τα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με τα ανώτατα όρια τιμών και θα υποβάλουν έκθεση με προτάσεις το φθινόπωρο, αν χρειαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v