Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κατοικίες στις ΗΠΑ

Θα φτάσει τα 5,6 GW η πρόσθετη ηλιακή ενέργεια από οικιακά πάνελ που θα εγκατασταθούν φέτος. Αυτόνομη παραγωγή, στον αγώνα για μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, και με τη βοήθεια φορολογικών κινήτρων.

Μαζική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κατοικίες στις ΗΠΑ

Σε ύψος ρεκόρ θα ανέλθει η οικιακή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας φέτος στις ΗΠΑ, με σκοπό τα αμερικανικά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις θα αυξηθούν κατά περίπου 5,6 γιγαβάτ το 2022, κυρίως σε Φλόριντα, Τέξας, μεσοδυτικές πολιτείες και Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και η επέκταση της φορολογικής πίστωσης που προβλέπει ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού αναθερμαίνουν την υπόθεση της κατ' οίκον παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Οι καταναλωτές παράγουν τη δική τους καθαρή ενέργεια με στόχο να μειώσουν την εξάρτησή τους από δίκτυα που γίνονται πιο ευάλωτα σε διακοπές ρεύματος που προκαλούνται από ακραίες καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές και ξηρασία.

«Παρά τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και το υψηλότερο κόστος, το 2022 θα είναι έτος ρεκόρ για οικιακή ηλιακή ενέργεια στις ΗΠΑ», έγραψε ο αναλυτής Pol Lezcano.

Τα νοικοκυριά θα προσθέσουν τρεις φορές περισσότερη ηλιακή ενέργεια φέτος σε σχέση με τους εμπορικούς πελάτες, προοπτική που αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2030.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v