Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα συρρίκνωση για την κινεζική μεταποίηση τον Αύγουστο

Χτύπημα στην οικονομία από τις ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος, με αρκετές επαρχίες να αναστείλουν ή να περιορίσουν το ρεύμα στη βιομηχανία, καθώς μια άνευ προηγουμένου ξηρασία κατέστρεψε την υδροηλεκτρική ενέργεια.

Νέα συρρίκνωση για την κινεζική μεταποίηση τον Αύγουστο

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, καθώς οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκαν από μια ιστορική ξηρασία έπληξαν την παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών του κλάδου της μεταποίησης για τον Αύγουστο, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα στον κλάδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, διαμορφώθηκε στο 49,4, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο σε σύγκριση με την ένδειξη των 49 μονάδων του περασμένου μήνα, υποδεικνύοντας ότι η συρρίκνωση επιβραδύνεται.

Η οικονομία της Κίνας δέχθηκε χτύπημα από τις ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο, με αρκετές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένου της Sichuan και της Chongqing, να αναστείλουν ή να περιορίσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη βιομηχανία καθώς μια άνευ προηγουμένου ξηρασία κατέστρεψε την υδροηλεκτρική ενέργεια και αύξησε τη χρήση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v