Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν ζητά χαλάρωση των κανόνων στο trading ενέργειας

Μέτρα που αποβλέπουν στη διευκόλυνση των συναλλαγών προτείνει η Ευρ. Επιτροπή. Δίνει προθεσμία στη Ρυθμιστική Αρχή έως τις 22 Σεπτεμβρίου για να απαντήσει.

Η Κομισιόν ζητά χαλάρωση των κανόνων στο trading ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σειρά ρυθμιστικών αλλαγών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στον μετριασμό της κρίσης ρευστότητας που πλήττει επί του παρόντος τους παρόχους ενέργειας της ηπείρου, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση του ορίου εκκαθάρισης για τα εμπορεύματα και άλλα παράγωγα σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ και την αποδοχή τραπεζικών εγγυήσεων ως collateral έναντι margin calls, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η European Securities and Markets Authority (ESMA) έχει προθεσμία έως τις 22 Σεπτεμβρίου για να απαντήσει στις προτάσεις, αναφέρει το έγγραφο. Η ESMA δήλωσε την Τρίτη ότι εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό της πίεσης στην αγορά ενέργειας.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη δεσμεύσει δισεκατομμύρια σε επείγοντα δάνεια σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που πιέστηκαν, επειδή κλήθηκαν να καταβάλουν εξασφαλίσεις έναντι των θέσεών τους σε παράγωγα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v