Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Στόχος να αντλήσει €9,4 δισ. από την ΙΡΟ της Porsche

Αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε αργά την Κυριακή ότι επιδιώκει αποτίμηση 70 έως 75 δισ. ευρώ για την ΙΡΟ.

Volkswagen: Στόχος να αντλήσει €9,4 δισ. από την ΙΡΟ της Porsche

Η Volkswagen επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 9,4 δισ. ευρώ από την αρχική δημόσια προσφορά της εμβληματικής κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων Porsche. Οπως σημειώνει το Bloomberg, θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ΙΡΟ της Ευρώπης εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε αργά την Κυριακή ότι επιδιώκει αποτίμηση 70 έως 75 δισ. ευρώ για την αρχική δημόσια εγγραφή, κάτω από τον προηγούμενο στόχο των έως και 85 δισ. εκατομμυρίων, με την κίνηση να πραγματοποιείται σε μια περίοδο βαθιάς αναταραχής στην αγορά. Οι εταιρείες αποφεύγουν τις νέες εισαγωγές λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, των αυξανόμενων επιτοκίων και του πληθωρισμού ρεκόρ.

Εν μέσω αρνητικού κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά, το σχέδιο εισαγωγής ενισχύεται από σταθερές δεσμεύσεις βασικών επενδυτών. Η Qatar Investment Authority, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, η T. Rowe Price και η ADQ πρόκειται να εγγραφούν, με προνομιούχες μετοχές ύψους έως και 3,7 δισ. εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε η εταιρεία. Η Porsche δεν είναι η μόνη που μειώνει τους στόχους αποτίμησης, με την Intel Corp. να μειώνει τις προσδοκίες για την IPO της Mobileye.

Η περίοδος προσφοράς θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου με προγραμματισμένη έναρξη διαπραγμάτευσης για τις 29 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v